Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Σκουφάκια !!!

Πανεύκολα σκουφάκια φτιαγμένα από εσάς. Δεν είναι δύσκολα. Λίγος χρόνος χρειάζεται , μπόλικο μεράκι και παλιά βαμβακερά μπλουζάκια. 


Αν έχετε ραπτομηχανή δε θα παιδευτείτε καθόλου. Αν πάλι δεν έχετε δεν είναι δύσκολο ούτε ακατόρθωτο, απλά θα χρειαστείτε λίγο παραπάνω χρόνο και κόπο.
Για δείτε λοιπόν πως θα τα φτιάξετε βήμα βήμα!  



Μπορεί πλέον τα ρουχαλάκια τους να μη τους κάνουν. Μπορεί σε ένα σημείο να λερώθηκε και να μη βγαίνει. Επίσης μπορεί κάπου να τραβήχτηκε και να κόπηκε. Γιατί να τα πετάξετε??Μπορείτε πανεύκολα να τα μεταποιήσετε αξιοποιώντας τα και να φαίνονται καλύτερα κι από τα αγοραστά. 

Οι μπλούζες που θα πρέπει να επιλέξετε θα πρέπει να έχουν λάστιχο κάτω, γιατί το βασικό κομμάτι που θα χρησιμοποιηθεί είναι το κάτω κομμάτι. 


Το πριν και το μετά :





Αρχικά θα μετρήσετε την περίμετρο του κεφαλιού του παιδιού σας. Αν πχ είναι 40 , το μήκος του κάθε υφάσματος θα είναι 20. Έτσι λοιπόν ανοίγετε την μπλούζα , μετράτε 20 εκατοστά , μαρκάρετε με ένα μολυβάκι ή ειδική κιμωλία για τα ρούχα την αρχή και το τέλος. Βρίσκετε και πάλι μετά τη μέση και εκείνο το σημείο θα είναι το πιο ψηλό του ημικύκλιου. Πιάνοντας και τα δύο υφάσματα μαζί τα κόβετε. 


Τα γυρνάτε από την ανάποδη μεριά και το ράβετε γύρω γύρω. Μετά μπορείτε να ράψετε και οτιδήποτε άλλο θέλετε πάνω κάνοντας σχεδιάκια. Όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν χρησιμοποιηθεί δύο κομμάτια (ρόμβοι) υφάσματος που πρώτα τα έχουν περάσει με αυτοκόλλητο ύφασμα. Την διαδικασία θα την δείτε εδώ. Έπειτα ράβονται πάνω στο ύφασμα και με τη κλωστή γίνονται κι άλλα σχέδια. 




Για το ροζ με το φιογκάκι ακολουθούνται τα ίδια ακριβώς στάδια. Θα κόψετε τα δύο κομμάτια υφάσματος με βάση το κεφαλάκι του παιδιού σας και θα κόψετε μια λωρίδα υφάσματος. Αν πχ κόψατε τα δύο ημικύκλια 20 εκατοστά θα κόψετε την λωρίδα 25 εκατοστά στο μήκος και το μισό από το ύψος του σκουφιού. 


Ράβετε το λωρίδα πάνω από το ημικυκλικό ύφασμα στην κάτω μεριά αφήνοντας από την δεξιά 2.5 κι από την αριστερή άλλα 2.5 εκατοστά. 


Κόβετε από την ίδια μπλουζίτσα-πουλόβερ από τη μεριά του λάστιχου μια μικρή λωρίδα 2 εκατοστών. Τσακίζετε το ύφασμα στη μέση και βάζετε την λωρίδα στην μέση ράβοντας το και το ένα με το άλλο, αλλά και με το βασικό ύφασμα του σκουφιού.  
Έπειτα επανωτίζετε τις καλές πλευρές βάζοντας προς τα έξω τις μεριές αυτές που θα είναι η εσωτερική πλευρά του σκούφου. Όπως και στο προηγούμενο σκουφάκι. 
Θα ράψετε τα κομμάτια γύρω γύρω αφήνοντας φυσικά την κάτω μεριά ανοιχτή. Θα πατήσετε ξανά πάνω στις ραφές που κάνατε πριν για το φιόγκο έτσι ώστε τα κομμάτια που περισσεύουν να είναι από την μέσα μεριά και να μη φαίνονται. 
Το γυρνάτε μετά από την καλή και είναι έτοιμο για να το φορέσουν τα κορίτσια σας. 


Γι αυτό το μαύρο σκουφάκι κάνετε ακριβώς τα ίδια στάδια με το πράσινο σκουφάκι απλά αντί για τα σκεδιάκια που έχει εκείνο , αυτό είναι ακόμα πιο απλό. Θα ράψετε πάνω δύο κουμπάκια. Και είναι έτοιμο.


Για το άλλο το σκουφάκι για να κάνετε την φούντα θα κόψετε πολλές λωρίδες από ένα μακό ύφασμα. Το χρώμα του να είναι στις αποχρώσεις από το μπλουζάκι που χρησιμοποιήσατε για το σκουφάκι, το οποίο θα γίνει ακριβώς το ίδιο και με το πράσινο και με το μαύρο απλώς αφήνοντας μία τρύπα στο πάνω μέρος για να περάσετε μέσα τη φούντα. 


Θα κόψετε όλα τα κομμάτια ίσα περίπου 8-10 εκατοστά 


Με μία κλωστή θα πιάσετε όλα τα κομμάτια μαζί στη μέση, δένοντας τα γερά μαζί. 


Τα μαζεύετε όλα σε μία μεριά και με τη κλωστή τα δένετε γερά. 


Περνάτε μέσα την φούντα και το ράβετε στο σκουφάκι. 


Είναι έτοιμα!! 



Μπορείτε να κάνετε και ότι άλλο σκεφτείτε και φανταστείτε εσείς. Μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα και τα σχέδια. Μπορείτε να συνδυάσετε την φούντα και με άλλο σχέδιο σκουφιού. Μπορείτε αντί κουμπιά να βάλετε και μία όμορφη καρφίτσα ή κάποιο σχέδιο που αγαπάνε τα παιδιά σας, κάποιο cartoon. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη, δείτε τι έχετε σπίτι σας και φτιάξτε απίστευτα σκουφάκια. 






πηγή: makeit-loveit.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου