Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πρόσωπα συναισθημάτων

Μια ιδιαίτερη κατασκευή που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με πολλούς τρόπους. Πόσα πολλά προσωπάκια μπορείτε να φτιάξετε, πόσα συναισθήματα. 
Φτιάξτε την και θα εκπλαγείτε κι από τις αντιδράσεις των παιδιών. 



Μπορείτε φυσικά να μάθετε στα παιδιά να συσχετίζουν τις λέξεις με τις εκφράσεις. Χρησιμοποιώντας μικρές ταμπελίτσες , γυρνώντας τα σχήματα του προσώπου μπορούν να δείχνουν και σε τι λέξη παραπέμπει αυτό που βλέπουν.

Επίσης μπορείτε να το έχετε σαν οδηγό καθημερινό και στο τέλος της ημέρας τα παιδιά να γυρνάνε μόνα τους τα σχήματα να βρίσκουν και την αντιστοιχη λέξη και να δηλώνουν ποιο συναίσθημα ήταν αυτό που κυριάρχησε στην μέρα τους. 
Για δείτε λοιπόν πως γίνεται!!


Θα χρειαστείτε: 
  • Λευκό χαρτόνι 
  • Ψαλίδι
  • Διπλόκαρφα
  • Χρωματιστά χαρτόνια (μάτια , φρύδια, στόμα, μάγουλα, μύτη, δάκρυ)

Θα κόβετε με το λευκό χαρτόνι τη βάση σας ένα κύκλο για το πρόσωπο. Ένα πορτοκαλί ή κόκκινο χαρτόνι σε σχήμα ημικυκλικό για το στόμα, ένα μπλε τριγωνάκι για τη μύτη. Δύο ροζ για τα μάγουλα και δύο άσπρα με ζωγραφισμένη πάνω ή κολλημένη (από γαλάζιο χαρτόνι) μια σταγόνα. Δύο λωρίδες για τα φρύδια , λίγο μεγαλύτερες σε πλάτος από το διπλόκαρφο. Για τα μάτια θα κόψετε με λευκό χαρτόνι και θα ζωγραφίσετε στο κέντρο είτε γαλάζιο είτε πράσινο είτε καφέ κύκλο για τη κόρη του ματιού.


Στα σημεία που θέλετε τα κομμάτια, κάνετε μια μικρή τρυπούλα ώστε να περάσει το διπλόκαρφο. Τρυπάτε και τα κομμάτια του προσώπου στο κέντρο τους και περνάτε το διπλόκαρφο. Τα περνάτε όλα μαζί και από το λευκό χαρτόνι και ασφαλίζετε λυγίζοντας τα από τη πίσω μεριά. Δε θα το σφίξετε όμως πάρα πολύ για να μπορεί να γυρίζει.  


Τα ροζ μάγουλα και τις σταγόνες θα τις περάσετε με συρματάκι , γιατί αυτά δε θα αλλάζουν .


Τα γυρνάτε λοιπόν και παίζετε. Είναι έτοιμο!!


Μπορείτε να φτιάξετε καρτέλες με τις λέξεις των συναισθημάτων και να τις κρεμάτε με ένα από σχοινάκι και με ένα κομματάκι ζελοτέιπ το κολλάτε από τη πίσω μεριά. 





πηγή: mrprintables.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου