Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ανακαλούνται παιδικό παγούρι και καλαμποκάλευρο

Στην ανάκληση δύο προϊόντων προχώρηση τις προηγούμενες μέρες ο Εφέτ. Καλαμποκάλευρο και γνωστό παιδικό παγούρι χρώματος ροζ και καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι τα έχουν προμηθευτεί να μην τα χρησιμοποιήσουν.



Aνάκληση καλαμποκάλευρου

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των τροφίμων για την παρακολούθηση των επιπέδων των μυκοτοξινών στα τρόφιμα και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Καλαμποκάλευρο», το οποίο βρέθηκε να περιέχει φουμονισίνες (μυκοτοξίνες) σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα επιτρεπτά επίπεδα. 


Πρόκειται για το προϊόν «Καλαμποκάλευρο Καρδίτσας», σε συσκευασία του 1Kg, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας : 10/02/2015. Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από τον παραγωγό αγροτικών προϊόντων : «Ντάφος Όμηρος, Ματαράγκα Καρδίτσας». Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την ανωτέρω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του εν λόγω προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.


Aνάκληση πλαστικού παγουριού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο εξέτασης καταγγελίας, προέβη σε έλεγχο παιδικού παγουριού για νερό. Διαπιστώθηκε, μέσω εργαστηριακών δοκιμών από τη Β’ Χημική Υπηρεσία του Γενικού Χημείου του Κράτους, ότι δεν πληροί τους όρους για τη χρήση για την οποία προορίζεται, καθόσον περιέχει ουσίες, οι οποίες μεταναστεύουν στο πόσιμο νερό, αλλοιώνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του και δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιτρεπόμενων ουσιών της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το παιδικό παγούρι με την ονομασία TIGER, ροζ χρώματος, που τοποθετείται σε παιδικά ποδήλατα με βοηθητικές ρόδες μάρκας ORIENT, μοντέλο TIGER, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία «Αφοί Αθ. Κοκότη ΑΕΒΕ, Εμπορ. & Βιοτ. Εταιρεία Ποδηλάτων – Μοτοποδηλάτων» (5Ο χλμ Λάρισας – Φαλάνης, Λάρισα) Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την ανωτέρω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο ποδήλατο, να μην χρησιμοποιήσουν το παγούρι του οποίου η απεικόνιση φαίνεται κάτωθι




πηγή: efet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου