Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σοκολατένια μπισκότα με marshmallow !!

Νόστιμες μικρές γλυκές μπουκίτσες ιδανικές τώρα τις γιορτές. Πολύ λίγα υλικά, λίγος χρόνος και φυσικά πεντανόστιμα. 

Θα χρειαστείτε: 

  • Έτοιμο σοκολατένιο μείγμα για κέικ-brownies 
  • 2 αυγά 
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
  • Μεγάλα marshmallows 
  • Καραμέλες 



Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το σοκολατένιο μείγμα για κέικ το βούτυρο και τα αυγά. 
Αν δεν θέλετε να αγοράσετε έτοιμο μείγμα. Μπορείτε ακόμα κι αυτό να το φτιάξετε εσείς και να το έχετε στο ντουλάπι σας , σε σακουλάκι αεροστεγώς κλεισμένο , για 6 μήνες και στο ψυγείο για ένα χρόνο. 
Θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη , 1/2 φλιτζάνι αλεύρι , 1/3 φλυτζάνι κακάο , 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι , 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ. 


Τα χτυπάτε όλα τα υλικά πολύ καλά με το μίξερ.


Όταν ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά και η ζύμη γίνει κάπως σαν την υφή της πλαστελίνης τότε είναι έτοιμη. 


Ετοιμάζετε 2 ταψιά με λαδόκολλα. Με το κουτάλι για το παγωτό φτιάξτε εύκολα μπαλάκια ζύμης. 12 σε κάθε ταψί. 'Επειτα πατήστε τα ελαφρώς να γίνουν πλακέ.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 9-11 λεπτά. 


Κόβετε τα marshmallows σε ροδέλες. Γι αυτό θα χρειαστούν τα πολύ μεγάλα marshmallows. 


Τα ψήνετε για άλλα 2 λεπτά. 


Βάζετε σε ένα μπολ 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας και ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. 


Ρίξτε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τις σταγόνες. 


Με μία μαρίζ ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα δύο υλικά αυτά. Να γίνει λεία και γυαλιστερή η γκανάζ σοκολάτας. 



Βάζετε τη γκανάζ σε μία σακούλα κορνέ, και κόψτε λίγο την ακρούλα. 


Κάνετε με το κορνέ ακανόνιστες γραμμές από πάνω, πηγαίνοντας τη σοκολάτα και στο μπισκότο και στο marshmallows. 


Σπάτε λίγες καραμέλες. Εδώ αφήστε τη φαντασία σας. Καραμέλες όπως χριστουγεννιάτικα μπαστούνια αλλά και σπασμένα πολύχρωμα M&M ή smarties.


Ρίξτε μια μικρή δόση πάνω από τα μπισκότα. 


Και είναι έτοιμα για φάγωμα!!! 



πηγή: makeit-loveit.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου