Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Πίνακες κολάζ !!

Μια ωραία ιδέα για φτιάξουν τα παιδιά σας. Πίνακες κολάζ από πολύ απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.


Μπορείτε αυτό το κολάζ να το βάλετε στο δωμάτιο τους αλλά και στο σαλόνι σας. Να γίνει ένας πολύ ωραίος πίνακας τοποθετώντας το γύρω γύρω ένα κάδρο είτε πάνω σε καμβά 2-3 κομμάτια. Τα παιδιά σας θα νιώσουν υπερήφανα που βάλατε στον δικό σας ενιαίο χώρο όπως το σαλόνι ένα δικό τους έργο. 

Με αυτήν την κατασκευή θα μάθουν πως από το τίποτα μπορούμε να φτιάξουμε κάτι όμορφο. Θα μάθουν χρώματα , σχήματα και τους συνδυασμούς. 


Είτε από εφημερίδες είτε από χρωματιστά χαρτιά (που σας περίσσεψαν από κάποια κατασκευή) είτε ακόμα και ρετάλια από κάποιο ύφασμα, τα κόψετε σε κομμάτια ακανόνιστα. Λωρίδες τρίγωνα, τετράγωνα, πολύγωνα και όλα μικρά και μεγάλα. Παίρνετε τον καμβά σας βάζετε ατλακόλ κρυσταλιζέ και κολλάτε ένα ένα τα κομμάτια όπως εσείς θέλετε. 





Μπορείτε να τους αφήσετε και έτσι τους καμβάδες και να διακοσμήσετε τον τοίχο όπως έγραψα πιο πάνω. Επίσης μπορείτε σε ένα λευκό χαρτί να κόψετε ένα σχήμα το οποιο σας αρέσει, να κάνετε ένα στένσιλ. Κάτι που να σημαίνει για σας, είτε το αρχικό από το όνομα του παιδιού και του δικού σας είτε ακόμα ολόκληρο το όνομα είτε και κάποια ζωγραφιά του παιδιού.


Παίρνετε πχ την ζωγραφιά του παιδιού και με ένα κοπίδι προσεκτικά το κόβετε.





Το κολλάτε πάνω στο κολάζ σας. 



Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και θα αρέσει εσάς και τα παιδιά σας πολύ. 




πηγή: oscarandlucy.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου