Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Παζλ Πασχαλινό !!!

Μια όμορφη κατασκευή για τώρα το Πάσχα. Ένα ωραίο παζλ ακόμα και πολύ μικρά παιδιά με όσα κομμάτια εσείς επιθυμείτε ώστε να το κουβαλάτε μαζί σας για να παίζουν οπουδήποτε. 


Το παζλ το φτιάχνουν μόνα τους τα ίδια τα παιδιά. Διαλέξτε ένα σχέδιο και αποτυπώστε το πάνω στα ξυλάκια με το μαρκαδόρο. Αφήστε τα παιδιά να χρωματίσουν και είναι έτοιμο για πολύ παιχνίδι. 
Παρόμοια κατασκευή θα βρείτε εδώ . 

Θα χρειαστείτε:

  • Ξυλαράκια
  • Μαρκαδόρο μαύρο 
  • Πινέλο
  • Τέμπερες ή μαρκαδόρους 
  • Κολλητική ταινία 

Αν επιλέξετε μαρκαδόρους το πινέλο δε χρειάζεται. Θα χρησιμοποιήσετε ότι είναι πιο εύχρηστο και βολικό για το παιδί σας. 



Θα βάλετε το ένα ξυλαράκι δίπλα στο άλλο για τα κολλήσετε με τη ταινία και θα τα αριθμήσετε. Αυτή θα είναι η πίσω μεριά του παζλ. 


Θα το γυρίσετε από την άλλη θα κάνετε με το μαρκαδόρο το σχέδιο και θα αρχίσετε να χρωματίζετε το εσωτερικό του. Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε. Πολλά αυγά, καλαθάκι με αυγά, λαγουδάκια, προβατάκια, πασχαλίτσες, γενικά ότι έχει να κάνει με το Πάσχα. 


Το αφήνετε να στεγνώσει καλά, αν έχετε επιλέξει την τέμπερα. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε και πάνω στο σχέδιο σας ότι θέλετε, αρκεί να έχει κολληθεί πάνω σε ένα ξυλάκι όχι σε δύο.Αν θέλετε να βάλετε κόλλα θα χρειαστείτε εξτρά και κόλλα στα υλικά σας. 

Μια πρόταση δική μου
Μπορείτε να βάλετε ματάκια , ουρίτσα όπως εδώ για το κουνελάκι , επίσης μπορείτε να γεμίσετε μια σειρά από το αυγουλάκι σας με παγέτες. Μπορείτε να παίξετε με τις υφές , παγέτες, τσόχα, βελούδο, χαρτόνι. να κάνετε ένα αυγουλάκι με διαφορετικές υφές ή πολλά αυγουλάκια το καθένα άλλη υφή. Επίσης τα αυγουλάκια σας μπορεί να έχουν και διαφορετικά χρώματα και διαφορετικές υφές (πχ ένα κόκκινο με παγέτα, ένα πράσινο με τσόχα, ένα μπλε με βελούδο και εν συνεχεία όσα ακόμα θέλετε εσείς) έτσι θα συνδυάσουν και την υφή και το χρώμα!


Όταν τελειώσετε βγάζετε την ταινία από πίσω και χωρίζουν τα κομμάτια. 
Το παζλ είναι έτοιμο για πολύ πολύ παιχνίδι. 



πηγή: craftymorning.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου