Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκίνησε η διανομή δεκατιανού σε σχολεία της Αθήνας

Την έναρξη διανομής κολατσιού καθημερινά σε 11.000 μαθητές και μαθήτριες 64 δημοτικών σχολείων και συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων στο συγκρότημα της Αθήνας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.



Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από κοινού με το υπουργείο Παιδείας και όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση κατέστη δυνατή, διότι η εταιρία Γρηγόρης Μικρογεύματα, σε συνεργασία με τις εταιρίες Καραμολέγκος, Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, Coca-Cola Τρία Έψιλον και Optima με το τυρί Adoro Gouda, ανέλαβε το κόστος των πρώτων υλών, της παρασκευής και της διανομής του δεκατιανού. 

«Είναι μια συνέργεια που καταδεικνύει την εγρήγορση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν και τις δυνατότητες τέτοιων συμπράξεων» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προσθέτει ότι «τα σχολεία που εντάχθηκαν, είναι σε γειτονιές της Αθήνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση και το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών τους».


Επίσης υπογραμμίζεται ότι αυτό το πρόγραμμα είναι πρώτο βήμα για την εφαρμογή του σχεδίου των δύο Υπουργείων να υπάρξει εντός του 2016 σίτιση όλων των μαθητών του Δημοτικού εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου