Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Αποκριάτικες στολές για μωράκια!!!

Μιας και οι απόκριες πλησιάζουν σκέφτηκα να σας παρουσιάσω παιδικές στολές που ακόμα και εσείς οι γονείς μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας ώστε να κερδίσετε χρήματα χρησιμοποιώντας και παλιά υλικά και καινούργια...

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζω προτάσεις για πολύ bebe που βρήκα στο internet και σκέφτηκα πως όπως άρεσαν εμένα θα άρεσαν και σε εσάς. Προτάσεις γρήγορες απλές και όμορφες για να περάσει τις πρώτες και δεύτερες του απόκριες.  

  • Νάνος  : Ένα μπλουζάκι γαλάζιο και ένα μαύρο παντελονάκι που ήδη έχει βοηθάει για να επιλέξετε αυτή τη στολή..Το μόνο που κάνετε εσείς είναι να πάρετε ένα άσπρο μπλουζάκι του ή φανελάκι και να το κόψετε για να κάνετε την γενειάδα και να το ράψετε πάνω στο μπλουζάκι. Έπειτα παίρνετε ένα μαύρο παλιό ύφασμα (ή αυτό που περίσσεψε από το φανελάκι το βάφετε με ειδικό υλικό μαύρο ) το κόβετε σε λωρίδα και το ράβετε πάνω στο γαλάζιο μπλουζάκι (έτσι ώστε να κάνετε την ζώνη). Και τέλος για την αγκράφα μπορείτε να πάρετε ένα χαρτονάκι να το ζωγραφίσετε να κάνετε ότι σχεδιάκια θέλετε πάνω ή με τσόχα ό,τι χρώμα θέλετε και να το κολλήσετε η να το ράψετε! Και η στολή είναι έτοιμη...  • Πεταλούδα  : Αυτή η στολή είναι πολύ όμορφη αλλά και πολύ ιδιαίτερη... Δεν μπορώ να πω πως είναι και πάρα πολύ εύκολη για να γίνει. Αλλά σαν πρόταση μ' άρεσε πολύ. Εγώ λοιπόν πως θα την έκανα ; Θα έπαιρνα ένα κορμάκι του μωρού που ίσως να έχει φθαρεί θα το έβαφα με την ειδική βαφή που κυκλοφορεί στο εμπόριο μαύρη και με ειδική πάλι μπογιά αλλά σε άσπρο χρώμα θα έκανα βούλες. Κάποιοι θα μπορούσαν να το αφήσουν και έτσι μόνο μαύρο. Θα έπαιρνα ένα σκουφάκι κατά προτίμηση μαύρο (αλλιώς ακολουθώ την προηγούμενη διαδικασία) και θα έραβα πάνω δύο ξυλαράκια πίπας για κεραίες που στο τελείωμα τους θα τοποθετούσα κίτρινες τσόχες σε σχήμα μπάλας (έτσι ακριβώς κυκλοφορούν στο εμπόριο σε καταστήματα με είδη κατασκευών). Όσο για τα φτερά χαρτονάκι κομμένο στο σχέδιο αυτό βαμμένο και από τις δύο μεριές με τέσσερις τρυπούλες στο εσωτερικό τους για να περάσω είτε δύο λαστιχάκια είτε κορδελίτσες είτε κάποιο ύφασμα που θα περνιέται από τα χεράκια του.

  • Μπισκοτάκι : Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα και εγώ θα λεγα και πολύ εύκολη ! Χρειαζόμαστε ένα μπλουζάκι του μωρού κατά προτίμηση σε καφέ αποχρώσεις. Τα μόνα πράγματα που θα αγοράσετε γι αυτή τη στολή είναι ένα ύφασμα σα τσουβαλάκι από καταστήματα υφασμάτων και ένα σκουφάκι καφέ! Κόβετε το ύφασμα αυτό στα μέτρα που έχει το μπλουζάκι και λίγο παραπάνω και το ράβετε πάνω στο μπλουζάκι. Με ένα μαρκαδόρο πάνω στο ύφασμα μπορείτε να γράψετε ότι τρελή ιδέα σας έρθει "Μπισκοτάκια και το όνομα του μωρού" και διάφορες τρελές ιδέες. Και με βαμβάκι βαμμένο με σπρέι καφέ ή τσόχα ή υαλοβάμβακα (κι αυτό βαμμένο)  τα κολλάτε πάνω στο σκουφάκι και στο τσουβαλάκι. 
  • Ελαφάκι : Πιο εύκολη αποκριάτικη στολή δε νομίζω να υπάρξει. Χρειαζόμαστε ένα καφέ παντελονάκι , μια καφέ ζακετούλα με κουκούλα , τσόχα άσπρη ή μπεζ και υαλοβάμβακας ή βαμβάκι. Παίρνουμε την τσόχα βάζουμε το χέρι μας ή το χέρι του παιδιού μας και κάνουμε το αποτύπωμα γύρω γύρω και κόβουμε το ίδιο σχέδιο δύο φορές για κάθε μεριά.. Παίρνουμε τα δύο χεράκια τσόχας αρχίζουμε ράβουμε περιμετρικά και γεμίζουμε όταν έχουμε ράψει το μισό με βαμβάκι ή υαλοβάμβακα και συνεχίζουμε το ράψιμο.... Τέλος όταν έχουμε δημιουργήσει δύο φουσκωτά χεράκια παίρνουμε και ράβουμε την βάση στην κουκούλα της ζακετούλας και το ελαφάκι είναι έτοιμο!!
  • Ποπ-κορν : Μια στολή που βοηθάει μπορώ να πω πολύ τις μαμάδες για βρέφη πολύ μικρά....Τα σχόλια γι αυτή τη στολή πιστεύω περισσεύουν!!!! Ένα λευκό ύφασμα για να ντύσεις το μάρσιπο και κόκκινο ύφασμα κομμένο σε ροδέλες και ραμμένο πάνω στο άσπρο...  Εκτός για περισσότερη και γρηγορότερη ευκολία ένα κόκκινο μαρκαδόρο και σχεδιάζουμε τις κάθετες γραμμές και τη λέξη popcorn. Και ένα σκουφάκι άσπρο και πάνω κολλήστε είτε μερικά ποπκορν είτε βαμβάκι σε μπαλάκια για να δείξει σα ποπκορν

Ελπίζω να σας άρεσαν οι προτάσεις μου....θα ακολουθήσουν κι άλλες για μεγαλύτερα παιδάκια αγοράκια κοριτσάκια!!!! 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο!