Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Αποκριάτικες στολές για μωράκια!!!

Σε αυτή τη δημοσίευση θα σας παρουσιάσω άλλες δύο μωρουδιακές κι εύκολες στολές για τα μωράκια σας.

  • Κοτοπουλάκι : Θα χρειαστείτε Ένα λευκό μακρυμάνικο μπλουζάκι, ένα κίτρινο ή πορτοκαλί παντελονάκι, ένα λευκό σκουφάκι, δύο μεγάλα πουπουλένια κασκόλ, δύο πλαστικά γάντια γενικής χρήσης, κόκκινη τσόχα, κίτρινη τσόχα ή κίτρινο ύφασμα, χαρτόνι και βαμβάκι ή υαλοβάμβακα. Αρχικά φοράμε στο παιδί το λευκό μπλουζάκι και του βάζουμε τα πουπουλένια κασκόλ , πιάνοντας τα με ΠΡΟΣΟΧΗ με παραμάνες και βλέπουμε που μένει κενό. Το βγάζουμε πάλι με προσοχή από το παιδί το μπλουζάκι και αρχίζουμε και ράβουμε το πουπουλένιο κασκόλ ανά 5 εκατοστά περίπου για να είναι σταθερό πάνω στο μπλουζάκι. Στα κενά που έχουν δημιουργηθεί κολλάμε με πιστόλι σιλικόνης ή βαμβάκι ή υαλοβάμβακα ή παίρνουμε εξ αρχής κι άλλο ένα κασκόλ πουπουλένιο και το κόβουμε και το κολλάμε στα κενά που έχουν βγει. Έπειτα παίρνουμε την κόκκινη τσόχα και το πατρόν που δίνεται παρακάτω για το λυρί εφόσον το έχετε μεγεθύνει στο επιθυμητό μέγεθος. Το κάνετε αυτό δύο φορές και αρχίζετε και το ράβετε από την πάνω μεριά εκεί που κάνει τις καμπύλες και αφήνετε την βάση (την ίσια μεριά) ανοιχτή και γυρίζετε το μέσα έξω γι να μη φαίνονται οι ραφές. Γεμίζετε με το υαλοβάμβακα και ράβετε το κάτω μέρος. Με το που τελειώσετε αυτή τη διαδικασία, ράβετε ή κολλάτε με πιστόλι σιλικόνης τη βάση από το λυρί στο σκουφάκι πάνω, που στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να βάλετε το σκουφάκι σε μία κυκλική επιφάνεια να τεντώσει καλά και να το κολλήσετε και να μείνει αρκετή ώρα ώστε να πιάσει καλά,αυτή η μέθοδος δεν είναι τόσο σταθερή όσο η πρώτη. Για τα παπουτσάκια, που είναι για μένα προαιρετικά, βάζετε βαμβάκι στα δάχτυλα από τα γάντια. Κόβετε ένα χαρτόνι στα μέτρα του ποδιού του μωρού και το κολλάτε μέσα στο γάντι για να το κάνει πιο σταθερό. Αφήνουμε λίγο κενό ένα με δύο δαχτυλάκια κι αυτό που περισσεύει το κόβουμε και το κολλάμε για να κλείσει. Κάνουμε μια τρύπα ίση με τη διάμετρο του ποδιού του μωρού από την πάνω μεριά , εκεί δηλαδή που τελειώνει το χαρτόνι (η φτέρνα του μωρού) .Έπειτα κόβουμε σε ροδέλα και κολλάμε το κίτρινο ύφασμα ή την κίτρινη τσόχα γύρω γύρω στην τρύπα που κάναμε, για να μην  έρχεται σε επαφή το γάντι με τον αστράγαλο του μωρού (σε περίπτωση που το ερεθίσει). Και η στολή είναι έτοιμη!!!!!!!

    ΠΡΟΣΟΧΗ
    Να σιγουρευτείτε ότι τα παπουτσάκια είναι καλά κολλημένα και σταθερά έτσι ώστε το παιδάκι σας αν περπατάει να μην σκοντάψει… 




  • Προβατάκι : Θα χρειαστείτε ένα μαύρο μακρυμάνικο μπλουζάκι, ένα μαύρο παντελονάκι, ένα άσπρο αμάνικο μπλουζάκι, ένα άσπρο σκουφάκι, υαλοβάμβακα ή βαμβάκι, μαύρη τσόχα, μπεζ σκληρό ύφασμα. Αρχικά παίρνετε το πατρόν που θα βρείτε παρακάτω για τα αυτιά και κόβετε στο μέγεθος το οποίο επιθυμείτε, το μεγαλύτερο κομμάτι την μαύρη τσόχα και το πιο μικρό για το μπεζ σκληρό ύφασμα. Είτε κολλάτε το μπεζ πάνω στην τσόχα είτε το ράβετε. Έπειτα παίρνετε την βάση των αυτιών και την ράβετε πάνω στο σκουφάκι. Στη συνέχεια παίρνουμε το αμάνικο μπλουζάκι και το γεμίζουμε όλο με το βαμβάκι ή το υαλοβάμβακα κολλώντας τα ή ράβοντας τα. Η στολή είναι έτοιμη και τα πιτσιρίκια σας θα είναι τα πιο όμορφα προβατάκια!! 


Πατρόν: 







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου