Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κουκουβάγια


Σε αυτή τη δημοσίευση θα σας δείξω μια πολύ όμορφη στολή που ανάλογα τα χρώματα κάνει και για το αγόρι και για το κορίτσι. Είναι πολύ ιδιαίτερη και σχετικά εύκολη....Φαντασία , μεράκι και να πιάνουν τα χέρια σας θέλει....τίποτα άλλο!!! 




Για το κορίτσι:



Για το αγόρι :



Πως γίνονται!!! Λοιπόν...

ΡΟΖ Κουκουβάγια : Θα χρειαστείτε μία ρόζ φούτερ μπλούζα, μπόλικη ροζ και άσπρη τσόχα,λίγη πορτοκαλί τσόχα, άσπρο και μαύρο χαρτόνι, μία μαύρη μάσκα (στενή με λάστιχο). Για να την φτιάξετε και για να την φορέσει γυρίζετε το μέσα έξω. Κόβεται πολλά κομματάκια τσόχας στο ίδιο μέγεθος όλα με το παρακάτω σχέδιο. Κάντε ένα για πατρόν να δείτε και πόσο μεγάλο ή μικρό το θέλετε και πάρτε σαν μέτρο αυτό. στο μανίκι θα κάνετε ένα ενιαίο με πολλές προεξοχές για να γίνουν τα φτερά της κουκουβάγιας.Για το κεντρικό κομμάτι (στήθους κοιλιάς) αρχίζετε από κάτω προς τα πάνω να τα ράβετε.Για το στήθος χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση άσπρη τσόχα όπως την εικόνα για να είναι πιο όμορφο. Μετά από αυτό το βασικό κομμάτι της στολής έχει τελειώσει. Τώρα μένει να κάνετε την μάσκα. Σας έχω φτιάξει το πατρόν του μεγάλου μέρους της μάσκας το οποίο θα βρείτε παρακάτω. Εκτυπώστε το πατρόν, κόψτε το σχέδιο σε ένα λευκό χαρτόνι και κολλήστε την μαύρη μάσκα με το λάστιχο πάνω στο χαρτόνι. Έπειτα πάρτε πάλι το πατρόν της μάσκας και τη ροζ τη τσόχα ώστε να σχεδιαστεί ακριβώς το ίδιο με το λευκό χαρτόνι. Πριν το κολλήσετε πάνω στο λευκό χαρτόνι κόψτε δύο ίσους κύκλους όπως την εικόνα και κόψτε και με το μαύρο χαρτόνι λίγο μεγαλύτερο κυκλάκι από το άνοιγμα του ματιού της μάσκας. Γυρίστε ανάποδα τη μάσκα (από τη μεριά που θα ακουμπάει στο παιδί) και με ένα κοπίδι κόψτε το άνοιγμα του ματιού. Τέλος με το μαύρο χαρτόνι κάντε τις βλεφαριδούλες όπως την εικόνα και με την πορτοκαλί τσόχα κόψτε ένα τριγωνάκι όσο το άνοιγμα της μύτης και κολλήστε το (με τη μύτη του τριγώνου να βγαίνει προς τα έξω)
Αυτή είναι η στολή!!!!









Κουκουβάγια για αγόρια : Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βέβαια την ίδια διαδικασία την ίδια στολή με την πάνω απλά με άλλα χρώματα με καφέ φούτερ και καφέ τσόχες! Γι αυτή τη στολή θα χρειαστείτε ένα καφέ μπλουζάκι, ένα καφέ σκουφί, διάφορες αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου υφάσματος ή τσόχας ή βελουτέ για το σώμα, μπεζ άσπρη και καφέ τσόχα για το σκουφί και δύο καφέ κουμπιά. Αρχικά κόβετε σε ίσα μεγέθη τα μπλε και πράσινα υφάσματα και αρχίζετε όπως στην προηγούμενη στολή να τα ράβετε από κάτω προς τα πάνω. Έπειτα γυρίζετε στο σκουφί το μέσα έξω και παίρνετε ένα κυκλικό χάρακα ή ένα πιάτο (κάτι κυκλικό) όπως την εικόνα και το κόβετε. Μετά ράβετε τη μέσα (των αυτιών) και την πάνω μεριά. Κόβετε δύο κύκλους της μπεζ τσόχας προτιμότερο με ένα ψαλίδι που κάνει τις άκρες κυματιστές και με κανονικό ψαλίδι κόβετε λίγο προς το κέντρο του κύκλου, όπως την εικόνα. Έπειτα με κανονικό πάλι ψαλίδι κόβετε δύο κύκλους άσπρης τσόχας μικρότερους από της μπεζ τσόχας. Επίσης (αυτή την διαδικασία την κάνετε δύο φορές για να φτιάξετε τα μάτια της κουκουβάγιας) βάζετε το μεγάλο μπεζ κύκλο από κάτω τον άσπρο από πάνω και πάνω κι από το άσπρο βάζετε το καφέ κουμπί και αρχίζετε να το ράβετε ώστε να γίνει ενιαίο, κι όταν είναι σταθερό το ράβετε και πάνω στο σκουφάκι. Τέλος κόβετε με την καφέ την τσόχα ένα τριγωνάκι για ράμφος και το ράβετε ανάμεσα από τα μάτια στην βάση του σκουφιού!
Έτοιμη κι αυτή η στολή!!!






πηγή : fiskars.com και purejoyeventsblog.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου