Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Φτερά πεταλούδας!!

Σκέφτεστε πως να ντύσετε το μικρό σας κοριτσάκι τις απόκριες και δε ξέρετε πως ; Σας ζητάει νεραϊδούλες, ξωτικά και άλλες παρεμφερείς στολές και το κόλλημα σας είναι πως θα κάνετε αυτά τα μαγεμένα φτερά που έχουν όλες οι νεραϊδούλες όπως η tinkerbell ; Εδώ θα δείτε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε αυτά τα όμορφα φτερά σε ότι σχήμα εσείς επιθυμείτε!!!Θα χρειαστείτε:
  • 4 συρμάτινες κρεμάστρες (κατά προτίμηση λευκές)
  • Κοφτάκι καλωδίων και πενσάκι
  • 2 ζευγάρια λευκό καλσόν χωρίς ραφή
  • Μια μικρή μονωτική ταινία
  • Λάστιχο λευκό (ανάλογα και το χρώμα που θέλετε να βάψετε τα φτερά) 
  • Σπρέι βαφής, glitter, και οτιδήποτε άλλο με το οποίο θέλετε να διακοσμήσετε τα φτερά1. Αρχικά ανοίγετε τις κρεμάστρες!2. Τραβάτε με το πενσάκι την ίσια πλευρά προς τα κάτω για να δημιουργήσετε μια μύτη και ισιώνετε τις άκρες.3. Κόβετε με το κοφτάκι το μεγάλο κομμάτι που περίσσεψε ώστε να έχουν το ίδιο μήκος όπως στην κάτω εικόνα.4. Το κάνετε αυτό σε όλες τις κρεμάστρες και στις τέσσερις. Πάντα όμως πρέπει οι δύο να ταιριάζουν να είναι σε ζευγάρια....5.Κόψτε τα πόδια από το καλσόν μέχρι λίγο πιο πάνω από το γόνατο και περάστε προσεκτικά το κάθε κομμάτι σε κάθε μια από τις κρεμάστρες τεντώνοντας το καλά.

6.Περιστρέψτε το τελείωμα του καλτσόν με το σύρμα και κολλήστε το με μονωτική ταινία. Και στα τέσσερα κομμάτια.7.Βάλτε τα φτερά στην θέση την οποία θέλετε να έχουν στο τέλος8.Κολλήστε με την μονωτική ταινία και τα τέσσερα κομμάτια μαζί στο κέντρο ώστε να μην κουνιούνται και να είναι σταθερά.9.Βάψτε με όποιο χρώμα σπρέι επιθυμείτε τα φτερά τονίζοντας πάντα λίγο περισσότερο τις άκρες και λιγότερο το κέντρο.10. Προαιρετικό, βάλτε λίγη χρυσόσκονη στην άκρη (το έτοιμο ενσωματωμένο με την κόλα)11. Απλώστε το με ένα σφουγγαράκι από έξω προς τα μέσα.12. Αφήστε το να στεγνώσει καλά. 13. Μετρήστε τη περίμετρο του στήθους των παιδιών σας με μια μεζούρα και πάρτε το διπλάσιο λάστιχο και ράψτε τις δύο άκρες.14. Κολλήστε το λάστιχο από τη μεριά που θα ακουμπάει η πλάτη του παιδιού σας με κόλλα σιλικόνης κατά προτίμηση. 15.Πάρτε ένα από τα κομμάτια που περίσσεψαν από το καλσόν βάψτε το για να είναι ομοιόμορφο με τα φτερά και τυλίξτε το ώστε να φτάσει το άκρο στην μεριά της πλάτης (από την μέσα μεριά)  

Η νεραϊδούλα είναι πλέον έτοιμη... 
Μπορεί να έχει κόπο αυτή η κατασκευή αλλά αξίζει. 


πηγη: prudentbaby.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο!