Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Γλαστράκια γι αυγουλάκια!

Μία υπέροχη κατασκευή που όχι μόνο μπορεί να φιλοξενήσει τα βαμμένα αυγουλάκια του σπιτιού σας... Αλλά μπορεί να δοθεί και σαν δώρο μαζί με αυγουλάκια σε κάποιον καλεσμένο σας για το κυριακάτο τραπέζι του Πάσχα..Είναι μια ωραία ιδέα όχι μόνο για να χρωματίσετε το δικό σας χώρο αλλά και των καλεσμένων συγγενών και φίλων σας.. Πάντα με την πρωτοβουλία και την χαρά των μικρών σας παιδιών 





Θα χρειαστείτε: 
  • Γλαστράκια μικρά κεραμικά ή και πλαστικά
  • Μπογιές
  • Λευκά πλαστικά κουταλάκια
  • Χαρτόνι 
  • Κορδέλες και ότι διακοσμητικό εσείς επιθυμείτε

Αρχικά βάφετε καλά τα γλαστράκια σας και τα αφήνετε αρκετές ωρίτσες ώστε να στεγνώσουν καλά. Μπορείτε να τα βάψετε όπως την εικόνα, να κάνετε ρίγες, να κάνετε διαφορετικούς χρωματιστούς κύκλους κι άλλα πολλά. Έπειτα παίρνετε τα κουταλάκια και μέρος μέρος τα βάφετε καλά..Όταν στεγνώσει το ένα μέρος προχωράτε στο άλλο. 




Με το που στεγνώσουν καλά τα κουταλάκια αρχίζετε και σχεδιάζετε πάνω τους ματάκια και ράμφος ώστε να θυμίζουν λίγο κοτοπουλάκια!


Σε ένα χαρτονάκι γράφετε ή το όνομα του καλεσμένου σας ή όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το είδος συγγένειας (Γιαγιά, Παππού, Θεια κ.α.) Τέλος το κολλάτε πάνω στο φιογκάκι το οποίο το έχετε ήδη βάλει πάνω στο κουταλάκι. Στερεώνετε το κουταλάκι στη βάση είτε με ένα ζελοτέιπ είτε με ένα σφουγγαράκι κομμένο στις διαστάσεις του πάτου. Μετά γεμίζετε το γλαστράκι με τσόχα,ύφασμα ή και κάποιο άλλο υλικό κομμένο σε πολλές λεπτές λωρίδες όπως κάναμε και σε αυτή τη κατασκευή με το καλαθάκι που θα βρείτε εδώ .  


Και μετά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα χρωματιστά αυγουλάκια σας.



Καλή διασκέδαση!!


πηγή: craftsbyamanda.com



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου