Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Tinkerbell

Θα σας παρουσιάσω ακόμα μία όμορφη και χαριτωμένη στολή για το κορίτσι σας.
Την νεραϊδούλα την γνωστή σε όλους μας tinkerbell.







1. Αρχικά παίρνετε ένα κορμάκι του παιδιού σας και φτιάχνετε ένα πατρόν στο οποίο θα κινηθείτε αργότερα. 



2.Διαλέγετε ένα ύφασμα βελούδο σε πράσινη απόχρωση και κόβετε την μπροστά και την πίσω όψη με το πατρόν. Γυρίζετε το έξω μέσα όπως την εικόνα και ράβετε μόνο τα πλαϊνά.





3. 'Έπειτα ράβετε και την κάτω μεριά ώστε να ενωθούν τα δύο κομμάτια.



4. Κόβετε δύο κομμάτια υφάσματος στο σχήμα της εικόνας



5. Διπλώνετε λίγο από το ύφασμα και το ράβετε ώστε να δημιουργηθεί μια κενή λωρίδα. Περνάτε με μία παραμάνα ένα λάστιχο μέσα στη λωρίδα αυτή.



6. Μόλις περάσει η παραμάνα στην άλλη μεριά κάνετε κόμπο και από τις δύο μεριές σουρώνοντας το ύφασμα.



7. Αρχικά γυρνάτε το κορμάκι την κάτω μεριά πάνω και ράβετε τα δύο υφάσματα που δημιουργήσατε στο προηγούμενο στάδιο όπως την εικόνα



8. Παίρνετε άλλο ένα κομμάτι από το ίδιο ύφασμα (το μήκος του υφάσματος πρέπει να είναι όσο και η περίμετρος της λεκάνης του παιδιού και λίγο παραπάνω) και κόβετε την κάτω άκρη σε τριγωνάκια.



9. Αυτό το στάδιο είναι λίγο μεγάλο και περίεργο και θέλει προσοχή. Παίρνετε ένα λάστιχο και το ράβετε σουρώνοντας το ύφασμα. Έπειτα φτιάχνετε μια από αυτές τις φουσκωτές φούστες που θα βρείτε εδώ κάνοντας το όμως με κορδέλα κι όχι με λάστιχο ώστε να το ράψετε από τη μέσα μεριά του βελούδινου υφάσματος. Έπειτα παίρνετε το κομμάτι που φτιάξατε στο προηγούμενο στάδιο και το ράβετε στο βελούδινο κομμάτι πάνω από τη φουσκωτή φούστα.



10.Θα χρειαστείτε δύο απλές άσπρες κρεμάστρες για να κάνετε τα φτερά της tinkerbell. Έχουμε δείξει και τον αντίστοιχο τρόπο σε προηγούμενη ανάρτηση που θα βρείτε εδώ. Σε αυτό το στάδιο αυτό που πρέπει να κάνετε είναι με μία πένσα να τραβήξετε την ίσια πλευρά προς τα μέσα.



11. Παίρνετε τα καλσόν και βάζετε μέσα προσεκτικά τις κρεμάστρες.



12. Πάρτε ένα χαρτόνι και τυλίξτε γερά την ένωση από τις δύο κρεμάστρες. 



13. Κόψτε μια λωρίδα ίση σε πάχος με το χαρτόνι ένα κομμάτι από το ίδιο ύφασμα με την στολή και πριν το τοποθετήσετε πάνω στο χαρτόνι κολλώντας το με σιλικόνη ράψτε το λάστιχο (για να μπορεί να φορέσει τα φτερά το παιδί)



Η στολή είναι πλέον έτοιμη!!!!





πηγή: makeit-loveit.com

Αν πάλι βρήκατε αυτό το τρόπο πολύ δύσκολο και θέλετε κάτι πιο γρήγορο και εύκολο υπάρχει κι αυτή η λύση που σας παρουσιάζω τώρα. 
Είναι πολύ απλό...Γίνετε με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνονται και οι φουσκωτές οι φουστίτσες απλά παίρνεις πιο μακριά τούλια ώστε να μην γίνει φούστα και να γίνει φόρεμα. Χρησιμοποιήστε δύο χρώματα λαχανί και πράσινο εναλλάξ και θα γίνει υπέροχο...Στο τέλος προσθέστε και αυτή την κορδελίτσα ώστε να μαζευτεί στη μέση και οι κόρες σας θα είναι υπέροχες!!!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου