Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Η ανάπτυξη του εμβρύου σε 5+1 συγκλονιστικά videos


Δεν υπάρχει περίπτωση να είστε έγκυος και να μην θέλετε να δείτε πώς αναπτύσσεται το έμβρυο στην κοιλιά σας εβδομάδα με την εβδομάδα, μήνα με τον μήνα. Τα videos από το babycenter.com είναι πλήρως διαφωτιστικά και δίνουν πολλές απαντήσεις κάθε φορά που αναρωτιέστε «τι να κάνει τώρα;», «ποιο μέλος του σώματός του σχηματίζεται τώρα;» ή «γιατί νιώθω ένα περίεργο τράβηγμα;». Δείτε τα και παρακολουθήστε τη φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου σας.





Εβδομάδες 1-9

Η εγκυμοσύνη χρονολογείται από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου. Περίπου 5 ημέρες μετά την έναρξη του έμμηνου κύκλου, ένα ωάριο αρχίζει να ωριμάζει μέσα στο ωοθηλάκιο για να απελευθερωθεί έπειτα κατά την 14η μέρα και να είναι έτοιμο να γονιμοποιηθεί. Όταν γονιμοποιηθεί ταυτόχρονα καθορίζεται και το φύλο του μωρού από το σπερματοζωάριο του συντρόφου.
Στις πρώτες 12 εβδομάδες το έμβρυο μεταμορφώνεται από ένα γονιμοποιημένο ωάριο σε έναν πλήρη και περίπλοκο οργανισμό. Ωστόσο, η καρδιά και το κυκλοφορικό είναι το πρώτο σύστημα που θα λειτουργήσει στο έμβρυο. Δείτε τι γίνεται μετά:



Εβδομάδες 10-14

Το έμβρυο βρίσκεται σε διαρκή κίνηση παρόλο που δεν το νιώθετε, ενώ έχουν σχηματιστεί οι αντίχειρές του για να ακολουθήσουν σταδιακά τα υπόλοιπα μέλη.


Εβδομάδες 15-20

Το έμβρυο όχι μόνο ακούει αλλά μπορεί και να αντιδράσει στη μουσική, ενώ μπορεί να βάλει τα δάχτυλά του στο στόμα του.



Εβδομάδες 21-27

Στο κρανίου του εμβρύου οι πλάκες δεν έχουν ακόμα συγχωνευτεί, ώστε να μπορεί ο εγκέφαλος να μεγαλώνει για αρκετό καιρό ακόμα. Αυτές οι πλάκες θα κλείσουν εντελώς όταν το μωρό θα γίνει περίπου ενός έτους. Προς το τέλος αυτών των εβδομάδων και σε περίπτωση ανάγκης το έβρυο θα μπορούσε -με δυσκολία, είναι αλήθεια- να επιβιώσει εκτός μήτρας.


Εβδομάδες 28-37

Το έμβρυο μπορεί πλέον να παίρνει εκφράσεις, ενώ όταν είναι ξύπνιο, κλωτσά και κουνιέται. Bέβαια, αυτό δεν συμβαίνει συχνά, αφού περίπου το 90-95% της ημέρας κοιμάται! Στο τέλος της 37ης εβδομάδας το μωρό είναι έτοιμο να γεννηθεί ανά πάσα στιγμή. Η επιστήμη, ωστόσο, δεν έχει βρει ακόμα τι προκαλεί τελικά τον τοκετό.



Δείτε video με τις τελευταίες στιγμές της εγκυμοσύνης και τις πρώτες στιγμές του τοκετού εδώ

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο του  site mama365 το "Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης" για να δείτε ανά εβδομάδα τι συμβαίνει τόσο σε εσάς όσο και στο μωρό σας.




 Πηγή: Babycenter, mama365





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου