Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Ψαράκι από χαρτί!!

Μια εύκολη κατασκευή για να παίξουν, να διασκεδάσουν τα παιδιά και να μάθουν (για όσα δε ξέρουν) την τεχνική του ακορντεόν!


Πολλά , όμορφα και πολύχρωμα ψαράκια θα διακοσμήσουν το παιδικό δωμάτιο. Μια κατασκευή που θα έχουν κάνει από την αρχή ως το τέλος τα ίδια τα παιδιά!
Θα χρειαστείτε: 
  • Α4 έγχρωμα (όπου για κάθε ψαράκι χρειαζόμαστε 2 μισά)
  • Συρραπτικό
  • Κόλλα
  • Ματάκια (που κουνιούνται)

1. Αρχικά κόβετε το κάθε Α4 στη μέση ώστε να δημιουργηθούν δύο φύλα. Μπορείτε αντί έγχρωμα χαρτιά να δώσετε λευκές Α4 κόλλες στα παιδιά σας να τα αφήσετε να ζωγραφίσουν, να κάνουν ότι αυτά θέλουν και μετά να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία!


2.Διπλώνετε τα χαρτιά με τη μέθοδο του ακορντεόν (όπως στη φωτογραφία)3.Το κλείνετε και το συρράπτετε στο κέντρο.


4. Κολλάτε ή συρράπτετε (ότι νομίζετε εσείς πιο σταθερό) τα δύο κέντρα μεταξύ τους. Αν το κολλήσετε το αφήνετε να στεγνώσει πολύ καλά!


5. Ανοίγετε τη βεντάλια , και τα δύο κομμάτια μέχρι το τέλος , όπου και κολλάτε τις δύο πλευρές από το ένα στο άλλο.6. Κολλάτε τώρα το ματάκι και κόβετε ένα κομμάτι χαρτιού και το κολλάτε επίσης ανάμεσα στις πτυχώσεις του ψαριού για να δημιουργήσετε την ουρά. (μπορεί να είναι και διαφορετικό χρώμα)


Τέλος αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια μικρή τρυπίτσα και να περάσετε μια πετονιά και να τα κρεμάσετε στο δωμάτιο τους. πηγή: buggyandbuddy.com0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο!