Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Μπισκότα Sobrero έκπληξη

Ίσως είναι ότι ωραιότερο έχω ανεβάσει από συνταγή. Όμορφα, γευστικά και γρήγορα...Μπισκοτάκια πολύχρωμα για πάρτι . Φορέστε τα sobrero σας και δοκιμάστε αυτές τις όμορφες εκπληξούλες. 



Συνταγή για μπισκότα:
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο

Για τα sobrero θα χρειαστείτε: 
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • Smarties 
  • Πολύχρωμη τρούφα
  • Γλάσο 

Γλάσο μπορείτε να βρείτε έτοιμο στο εμπόριο ή να το φτιάξετε μόνοι σας. Θα χρειαστείτε 3 κ.σ. ζεστό νερό και 2 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη. Θα  βάλετε σε μπολ το νερό και θα προσθέσετε σιγά σιγά την άχνη μέχρι να γίνει πηχτό ώστε να απλώνεται. Θα συνεχίσετε το χτύπημα για λίγο ακόμα για να γίνει πιο κρεμώδης. Θα το βάλετε σε κορνέ και θα κάνετε σχήματα πάνω στα μπισκότα sobrero.




Οδηγίες:

1.Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζετε σταδιακά στη μεσαία. Κατά διαστήματα καθαρίζετε τα τοιχώματα από το μείγμα που έχει κολλήσει. Συνεχίζετε να χτυπάτε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και να πάρει ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα.
2.Χτυπάτε τα αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο. Πριν προσθέσετε την επόμενη δόση, ξεκολλάτε όσο μείγμα έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ομογενοποιείτε καλά.
3.Κλείνετε το μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι σε μία δόση. Αναμειγνύετε σε χαμηλή ταχύτητα, φροντίζοντας να σταματήσετε αμέσως μόλις σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
4. Μοιράζετε τη ζύμη σε τόσα μέρη όσα και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε. Ρίχνετε σταγόνες χρώματος, όσο πιο έντονο το θέλετε τόσες περισσότερες και χτυπάτε με το μίξερ για λίγο μέχρι το χρώμα να είναι παντού.
5.Μεταφέρετε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Σχηματίζετε με τις  ζύμες μπάλες, τυλίγετε σφιχτά με μεμβράνη και τις αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να ξεκουραστούν. Μπορείτε να διατηρήσετε τις ζύμες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
6.Χωρίζετε το κάθε κομμάτι χρώματος στη μέση.
7.Δουλεύετε το κάθε μισό κομμάτι χωριστά σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματιστεί ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. 
8.Τα κόβετε με ένα στρογγυλό κουπάτ και τα βάζετε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί. Επίσης αντί σε ταψί μπορείτε όπως στην εικόνα να τα βάλετε σε καλά λαδομένη χαμηλή φόρμα για brownie η για macarons. 


9. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε έξω να κρυώσουν καλά, τη γυρνάτε ανάποδα τη φόρμα και τα αφήνετε τα μπισκότα να βγουν μόνα τους.


10. Τα άλλα μισά τα βάζετε σε καλά λαδομένη φόρμα για cupcakes πιέζοντας τα με το δάχτυλο να πιάσει καλά στα τοιχώματα κάνοντας μια τρύπα στη μέση. 


11. Τα ψήνετε κι αυτά το ίδιο στους 180 C για 10 λεπτά περίπου, αλλά στο 4ο - 5ο λεπτό τα βγάζετε έξω. Με προσοχή με μια ξύλινη κουτάλα σμπρώχνετε από το κέντρο προς τα τοιχώματα όσο πιο πολύ μπορείτε γιατί θα έχει αρχίσει να φουσκώνει. Και μετά θα το ξαναβάλετε στο φούρνο για τα υπόλοιπα 7 λεπτά περίπου.


12. Τα βγάζετε έξω και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Όταν κρυώσουν γυρνάτε προσεκτικά ανάποδα τη φόρμα και τα αφήνετε να πέσουν. Θα ξεκολλήσουν πανεύκολα. 


Τώρα είναι η πιο διασκεδαστική στιγμή. Σε αυτήν που παίρνουν μέρος και τα πιτσιρίκια!!!

13.Βάζετε σε ένα μπολάκι τα smarties, την τρούφα κι όποιο άλλο διακοσμητικό διαλέξατε να πάρετε (σχεδιάκια από ζαχαρόπαστα, ινδοκάρυδο, μαργαριταράκια κ.α.) , έχετε μπροστά σας και στο κορνέ το γλάσο και αρχίζετε. 


Βάζετε λίγο γλάσο στα πλαϊνά από το χωνάκι και το βουτάτε στην τρούφα για να κολλήσει. Βάζετε γλάσο στο κάτω μέρος και γεμίζετε το χωνάκι με smarties. Κολλάτε το χωνάκι στο ίσιο μπισκότο και έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζετε το sobrero. Το αφήνετε λίγο να στεγνώσει το γλάσο και να κολλήσουν τα δύο μέρη καλά.


14. Όταν τα κάνετε όλα και έχουν στεγνώσει, αρχίζετε να κάνετε και σχεδιάκια με το γλάσο  και να προσθέτετε ότι άλλο εσείς ή τα πιτσιρίκια νομίζουν.


Και τα πιτσιρίκια σας αλλά και οι φίλοι τους θα τα λατρέψουν αυτά τα όμορφα μπισκότα sobrero έκπληξη!!!


Εύχομαι να σας άρεσαν!!!


πηγή: tablespoon.com



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου