Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

9 Προτάσεις παιδικών βιβλίων για το καλοκαίρι!

9 Όμορφες και διαφορετικές η μία με την άλλη προτάσεις βιβλίων για τώρα το καλοκαίρι. 



1. Ποιος έβγαλε την τάπα από τη θάλασσα;


Συγγραφέας: ΣΤΕΦΑΝΗ ΜΠΗΛΗ
Εικονογράφος: ΣΓΟΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κατηγορία: Παιδικό - Εικονογραφημένο
Εκδόσεις: Μίνωας , 2012
Σελίδες: 32
ISBN: 978-960-481-794-8
Ηλικίες: 3-6

Περίληψη:

Ο μικρός Νιάουι είναι ένας γάτος με ένδοξο παρελθόν, που ζει με τη μαμά του και τον μπαμπά του σε ένα πανέμορφο χωριό δίπλα στη θάλασσα, με πολύχρωμα σπιτάκια σαν καραμελάκια!
Ο Νιάουι θέλει να κάνει κι αυτός κάτι σπουδαίο όπως οι πρόγονοί του.
Όταν μια γοργόνα τού εμπιστεύεται το μεγάλο μυστικό της ζωής, έχει μια ευκαιρία να γίνει ήρωας, όπως πιστεύει ο ίδιος! Θα τα καταφέρει;


2. Η γοργόνα Ελισσώ



Συγγραφέας : ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Εικονογράφος : ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΑΝΤΡΑ
Σειρά : Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Ημ. Έκδοσης : 03/04/2014
Σελίδες : 48
Ηλικία : 3-4,5-6,7-8
ISBN: 978-618-01-0588-9
ISBN Ebook: 978-618-01-0589-6


Περίληψη:

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε και πολλά για τις γοργόνες, όποιο και να ’ναι τʼ όνομά τους, απʼ όπου και αν μας έρχονται. Ήταν άραγε παιδιά των θεών; Έπεσαν μήπως από το φεγγάρι; Και είναι αλήθεια πως τα δάκρυά τους γίνονται μαργαριτάρια; Ποιος να ξέρει; Υπήρχε, όμως, μια γοργόνα αλλιώτικη από τις άλλες, μοναδική, που γιʼ αυτή δεν έχει γραφτεί ως τα σήμερα κανένα βιβλίο. 
Ήταν η γοργόνα Ελισσώ… και αυτή είναι η ιστορία της.




3. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΒΥΘΟΣΧΟΛΕΙΟ
ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 50 ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ



Συγγραφέας: ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Εικονογράφιση: ΤΙΜΠΙΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
Επιμέλεια: ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ
ISBN: 9786180105926
Σελίδες: 32
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Ημ. Έκδοσης : Μάιος 2014


Περίληψη:

Ένα από τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή ενός παιδιού και ενός ψαριού είναι η στιγμή που κλείνει το σχολείο για το καλοκαίρι.
Χίλια δυο πράγματα μπορείς να κάνεις στις διακοπές και να διασκεδάσεις με την ψυχή σου. Ακόμα και τις ώρες του μεσημεριού, που ο ήλιος καίει και στους δρόμους δεν κυκλοφορεί κανείς, μπορείς να παίξεις με αυτό το βιβλίο, να ζωγραφίσεις, να σκεφτείς, να παρατηρήσεις και να περάσεις ψαροτέλεια.
Ο Βρασίδας ο αχινός αποφασίζει να πάει διακοπές στην κατασκήνωση "Το κεφάτο σαφρίδι", όμως το κακόψαρο προσπαθεί να του χαλάσει τα σχέδια. Μάθε τι τράβηξε ώσπου να φτάσει στην κατασκήνωση και βοήθησέ τον με κάθε τρόπο. Μόνο προσοχή: το κακόψαρο θα κάνει τα πάντα για να σου χαλάσει το παιχνίδι. Μπορείς να το νικήσεις;
Χαρούμενες ψαροδιακοπές και καλό καλοκαίρι! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


4.ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


Συγγραφέας: ΜΕΛΙΣ ΑΛΜΠΕΡΤΟ
Εικονογράφηση: BERSANETTI SANDRA
Μετάφραση: ΔΟΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Επιμέλεια: ΔΟΥΜΟΥΡΑ ΛΗΤΩ
Εκδόσεις: ΜΟDΕRΝ ΤΙΜΕS
ISBN:  960691092Χ
Ξενόγλωσσος τίτλος: FIABE DEL MARE
Ημ. Έκδοσης: Ιούνιος 2008
Σελίδες: 78


Περίληψη:

Περιπέτειες στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας... Ψάρια εξωτικά, άγριοι καρχαρίες, φάλαινες που πετούν, γοργόνες, πειρατές, κερασιές που φυτρώνουν στο νερό και ένα βασίλειο γεμάτο αστερίες: Ταξιδέψτε στον πολύχρωμο κόσμο των ωκεανών και διαβάστε τις πιο όμορφες ιστορίες!


5. ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ


Μεταφραστής : ΑΓΓΕΛΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΕκδόσειςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά : Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Ημ. Έκδοσης : 01/09/2009
Σελίδες : 12
Ηλικία : 0-3,3-4
ISBN: 978-960-453-599-6

Περίληψη:

Άκουσε τους ήχους. Μπορείς να τους αναγνωρίσεις; Διασκέδασε πατώντας τα κουμπιά με τους ήχους και διαβάζοντας τις χαριτωμένες ιστορίες με τα ζωάκια.


6. Μέσα στη θάλασσα
Βιβλίο - Παζλ


Συγγραφέας: Kirsteen Rogers
Μετάφραση: Ρένα Ρώσση - Ζαΐρη
Εικονογράφηση: Peter Scott
Εκδόσεις: Μίνωας
Ημ.έκδοσης: 2007
Σελίδες: 14
ISBN 978-960-699-416-6


Περίληψη:

Ταξίδεψε στο κόσμο της θάλασσας και ανακάλυψε τα πιο συναρπαστικά πλάσματα πυ ζουν κάτω από τα κύματα. Φτιάξε έξι λαμπερά θαλάσσια παζλ και μάθε τα πάντα για το βυθό παίζοντας.


7. Τζέικ στη θάλασσα



Συγγραφέας: Γιο Σομέι
Μετάφραση: Γιάννης Δημάκος
Εικονογράφηση: Γιο Σομέι
Εκδόσεις: Σύγχρονοι Ορίζοντες
Ημ. Έκδοσης: 2005
Σελίδες: 38
ISBN 960-7984-28-5


Περίληψη:

Η Γη, ή πιο σωστά η θάλασσα της Γης, είναι η μητέρα όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και όλων των ζωντανών οργανισμών, γι' αυτό πρέπει να τη φροντίσουμε και να την προστατέψουμε. Αν όλα τα παιδιά της Γης το μάθουν καλά αυτό και δεν το ξεχάσουν μεγαλώνοντας, τότε είναι βέβαιο πως η θάλασσα, ο αέρας, αλλά και η στεριά του πλανήτη μας θα ομορφύνουν και πάλι.

8. Παραμύθια της θάλασσας



Συγγραφέας: Ευαγγελία Στάθη
Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Εκδόσεις: Τετράγωνο
Ημ. Έκδοσης: 2010
36 σελ.
ISBN 978-960-99040-9-4


Περίληψη:

Ένα πολύχρωμο βιβλίο για τις καλοκαιρινές διακοπές με δύο παραμύθια βγαλμένα μέσα από τις καρδιές της Ευαγγελίας και του Βασίλη.
Δύο πολύ χαριτωμένες ιστορίες γραμμένες σε πρωτότυπους και συνάμα ευκολομνημόνευτους στίχους!
Συχνά τα καρχαριάκια, που είναι πολύ μεγάλα ψάρια και οι αθερινούλες, που είναι πολύ μικρά ψαράκια, χάνουν για λίγο το νόημα της ζωής, φοβούνται μπροστά σε απώλειες και αναρωτιούνται τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.
Τι μπορεί να καθησυχάσει τέτοια πλάσματα; Υπάρχει κάποια παρηγοριά ή "συνταγή ευτυχίας";

Κατερίνα η Ωραία Καρχαρίνα:
Ζήστε μια περιπέτεια στα μυστηριώδη νερά του ωκεανού, με ήρωες δυο καρχαριάκια. Μη φοβηθεί κανείς! Αυτοί οι καρχαρίες είναι ακίνδυνοι. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ερωτεύονται και γίνονται τολμηροί εξερευνητές...
Αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο φόβο, αυτόν της μοναξιάς, ανακαλύπτουν την αγάπη και μένουν αχώριστοι για πάντα.

Λαμπρινή η Ασημένια Αθερίνα:
Ακούσατε, ακούσατε! Προλάβετε την παράσταση της αθερίνας θεατρίνας μες στο βασίλειο του Ποσειδώνα. Μια ματιά στα παρασκήνια αρκεί για να ξεπεραστούν οι πιο κρυφοί σας φόβοι και να πιστέψετε στον εαυτό σας. Κυρίως αυτό!
Ξεκαρδιστικοί θεατές μπροστά στο παλκοσένικο του βυθού και μαθήματα θάρρους από μια αθερίνα σταρ... Στο τέλος του έργου, το μόνο που θα λάμψει είναι η δύναμη της ψυχής.

Και τα δύο παραμύθια μαθαίνουν στους μικρούς αναγνώστες πώς να αγαπούν τη ζωή και τα πραγματικά της χαρίσματα, αφού ταξιδέψουν στον ονειρεμένο κόσμο του θαλάσσιου βυθού μέσα από σύγχρονες, κατανοητές εικονογραφήσεις και έμμετρα κείμενα γεμάτα φαντασία και εκπλήξεις.
Σε μία εποχή όπου η συμφιλίωση με το περιβάλλον φαντάζει ως η πολυτιμότερη αξία, διαβάστε και ξαναδιαβάστε αυτά τα υπέροχα έμμετρα παραμυθάκια, που είναι αφιερωμένα στη θαυμαστή ζωή της θάλασσας.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και παιχνίδι. Κάθε παιδί θα μπορεί να μπογιατίσει τις εικόνες του παραμυθιού με τα δικά του χρώματα.


9. Στα χρώματα της θάλασσας         

Συγγραφέας: Άλκηστη Χαλικιά
Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο
Ημ. Έκδοσης: 20/07/2011
Ηλικία: Από 5 ετών
Σελίδες: 47
ISBN 978-960-471-043-0


Περίληψη:

Η Άλκηστη Χαλικιά επανέρχεται με ένα βιβλίο για τη θάλασσα μέσα από το οποίο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στις θάλασσες Ελλήνων καλλιτεχνών από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Η θάλασσα, ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, είναι χαραγμένη βαθιά στην ψυχή μας. Αν και θέμα κοινό για όλους, τα χρώματα, τα συναισθήματα, οι εμπειρίες διαφοροποιούνται. Κάθε καλλιτέχνης προσεγγίζει τη θάλασσα από διαφορετική σκοπιά και την αποδίδει με ξεχωριστό τρόπο: "Το Μεγάλο Ταξίδι" του Αλέξη Ακριθάκη, η χρυσομπλέ θάλασσα της Μαρίας Παπαδημητρίου, η βραχώδης αλλά γαλήνια ακτή της Αίγινας του Γιώργου Χατζημιχάλη, η μυστήρια ψαριά του Γιάννη Λάππα, είναι καθένα ένα ξεχωριστό ταξίδι.

Στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε και πολλές προτάσεις για δραστηριότητες. Πάρτε λοιπόν, μπογές και χρώματα κι ετοιμαστείτε. Εμείς δε μένει να σας ευχηθούμε "καλό καλοκαίρι" και "καλούς πλόες"!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου