Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Οικογενειακά παιχνίδια με Αρχαϊκά χρώματα

Μια δράση του Μουσείου Ακρόπολης για όλη την οικογένεια
01.08.2012 έως 31.08.2014




Στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης «Αρχαϊκά Χρώματα», το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τις οικογένειες με τα παιδιά τους να ανακαλύψουν τα αρχαϊκά χρώματα μέσα από τρία παιχνίδια: 

1. Το παιχνίδι αναζήτησης λεπτομερειών στα αρχαϊκά γλυπτά, εκεί όπου σώζεται το χρώμα τους.
2. Την κασετίνα ζωγραφικής που περιέχει πραγματικά ορυκτά χρώματα και αντίστοιχα μολύβια για να χρωματίζουν τα  παιδιά το σχέδιο της Πεπλοφόρου.
3. Το DOMINO με συνδυασμούς σε ελεύθερη χρωματική απόδοση από τα σχέδια που διακοσμούσαν ρούχα και σκουλαρίκια των κορών της αρχαϊκής εποχής. 





Χρωματίστε την Πεπλοφόρο
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συνεχίζουν τη συμμετοχή τους στη δράση «Αρχαϊκά Χρώματα» στο σπίτι τους, μέσα από το ψηφιακό παιχνίδι «Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο». Εκεί μπορούν να διαλέξουν το πινέλο και τα χρώματα που επιθυμούν, χρωματίζοντας το άγαλμα της Πεπλοφόρου και αποθηκεύοντας ή τυπώνοντας το έργο τους όσες φορές επιθυμούν και με πολλές απίθανες παραλλαγές.

Αναζητώντας τη θεά Αθηνά
Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τη θεά Αθηνά και τα σύμβολά της, μέσα από 3 διαφορετικά παιχνίδια αναγνώρισής της μέσα στους εκθεσιακούς χώρους. Το Μουσείο εγκατέστησε ειδικές παιδικές λεζάντες για την αναζήτηση των 12 εκθεμάτων που περιλαμβάνει το παιχνίδι. Το παιχνίδι συνδυάζεται με την ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης», μία εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς, αλλά και με το Μουσείο Ακρόπολης.





Οι οικογένειες παραλαμβάνουν το δανειστικό σακίδιο με το οικογενειακό παιχνίδι της επιλογής τους από το Γραφείο Πληροφοριών με την παράδοση ταυτότητας τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.




Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 5€
Μειωμένη είσοδος: 3€
Ελεύθερη είσοδος (Πληροφορίες για τους επισκέπτες που δικαιούνται μειωμένη ή ελεύθερη είσοδο θα βρείτε εδώ )

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα, +302109000900 


Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου