Πόσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα ρολάκι;;
Πόσο εύκολο και γρήγορο για να το φτιάξετε;;
Λίγα υλικά, πολλή φαντασία και μεράκι χρειάζεται.
Θα ξετρελαθούν και οι μικροί σας φίλοι αλλά και οι μεγάλοι.
Υλικά:
Για την κρούστα
- 250 γρ κομμένο σε φέτες τυρί γκούντα
Γέμιση
- 150 γρ ζαμπόν
- 150 γρ αγγούρια τουρσί
- 250 γρ τυρί κίτρινο
- 200 γρ τυρί κρέμα
- αλατοπίπερο
Οδηγίες:
1.Τρίβετε στο τρίφτη το τυρί και ψιλοκόβετε το ζαμπόν και τα τουρσιά.
2.Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε .
3.Το αφήνετε στο ψυγείο ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μέχρι να ετοιμαστεί το φύλλο τυριού.
4.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς.
5.Τοποθετείτε σε ένα ταψί λαδόκολλα και βάζετε το τυρί-gouda έτσι ώστε οι λωρίδες να αλληλεπικαλύπτονται σε όλες τις μεριές.
6.Καλύψτε την επιφάνεια του τυριού με αλουμινόχαρτο και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
7.Έπειτα αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο, βγάζετε το αλουμινόχαρτο, τραβάτε το φύλλο χαρτιού με το ελαφρά λιωμένο τυρί στην επιφάνεια εργασίας σας (τον πάγκο ή το τραπέζι-ότι βολεύει εσάς περισσότερο) και βάλτε την γέμιση ομοιόμορφα έτσι ώστε να έχει κενό από όλες τις πλευρές περίπου 1 cm χωρίς γέμιση.
8.Τυλίξτε το ρολό και τοποθετείστε το σε μεμβράνη σφιχτά τυλιγμένο βάζοντας το ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
9.Τέλος κόψτε το σε λεπτές λωρίδες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Μπορείτε τη γέμιση να την διαμορφώσετε στα δικά σας γούστα και στις δικές σας διατροφικές συνήθειες .
Για τα παιδιά μπορεί να είναι ο πιο εύκολος τρόπος να τους περάσετε τροφές όπως λαχανικά (μπρόκολο, αρακά, καρότο, πιπεριές, μανιτάρια) που σε άλλη περίπτωση δε θα έτρωγαν.
Όσο light μπορείτε να το κάνετε άλλο τόσο παχυντικό μπορεί να γίνει στη στιγμή με μία αφαίρεση (κρέμας τυριού) και προσθήκης (μαγιονέζα)
Δοκιμάστε το αξίζει.
πηγή: tortelina.blogspot.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου