Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Κιάλια παραλλαγής από χαρτόνι!

Δύο όμορφα κιάλια παραλλαγής και για κοριτσάκια μα και για αγοράκια. Λίγα υλικά, λίγος χρόνος και ατελείωτο παιχνίδι ανακάλυψης από τα μικρά σας τώρα το καλοκαίρι.



Θα χρειαστείτε:
  • 2 ρολά χαρτιού υγείας
  • Ψαλίδι
  • 6 λαστιχάκια
  • Νήμα ή σπάγκο 
  • Κόλλα λευκή κρυσταλλιζέ
  • Στυλό
  • Λευκή τσόχα
  • Τέμπερα (ροζ ή μπλε ή πράσινο)
  • Χαρτόνι αφρού ανάλογα το χρώμα που θα κάνετε τα κιάλια 


Στο εμπόριο κυκλοφορούν και πολύχρωμες τσόχες και στο σχέδιο της παραλλαγής. Αν δεν βρείτε τέτοια τσόχα, μπορείτε να την βάψετε με τέμπερα είτε να κολλήσετε έγχρωμη τσόχα από πάνω, κομμένη ακανόνιστα για να βγει το σχήμα της παραλλαγής!

1. Βάζετε κόλλα σε όλο το ρολό με ένα πινέλο ή σφουγγαράκι και το τοποθετείτε πάνω στη τσόχα. Το ρολλάρετε μέχρι να καλυφθεί όλο το ρολό και κόβετε αυτό που περισσεύει. Η μεριά που θα αρχίζει και θα τελειώνει η τσόχα θα μπει από την κάτω μεριά ώστε κρατώντας τα να μη φαίνεται. 


Αν δεν έχετε τέτοια τσόχα ακολουθείτε τα βήματα που προανέφερα και στην περίπτωση που το βάψετε το αφήνετε να στεγνώσει καλά καλά.


2.Παίρνετε το σφουγγαρένιο χαρτόνι, κόβετε μια λωρίδα περίπου 1 με 1 1/2 εκατοστό και το κολλάτε σε κάθε μεριά από το ρολό. Κόβετε ότι περισσεύει υπολογίζοντας εκεί που θα είναι η σχισμή να είναι στο ίδιο σημείο με της τσόχας. 


3.Βάζετε ένα λαστιχάκι σε κάθε μεριά διπλώνοντας το 2 φορές ώστε να γίνει σταθερό.Κολλάτε τα δύο ρολά μεταξύ τους και βάζετε ένα λαστιχάκι στο κέντρο και των δύο ενώνοντας τα γερά. Το αφήνετε να στεγνώσει καλά ώστε να μην κουνιέται. 



4.Σημαδεύετε με ένα στυλό 1 εκατοστό μετά το σφουγγαρένιο χαρτόνι (από τη μία όμως μεριά όχι και από τις δύο) και με ένα ψαλίδι ανοίγετε μια τρύπα τόση ώστε να περνάει το νήμα ή ο σπάγκος. Περνάτε τον σπάγκο από έξω προς τα μέσα και το ξανά φέρνετε από την έξω μεριά .Κάνετε ένα κόμπο γερό , ότι περισσεύει το κόβετε και ακολουθείτε το ίδιο και από το άλλο ρολό με την άλλη άκρη του σπάγκου. 


Όταν θα έχουν στεγνώσει καλά και θα έχουν κολλήσει γερά αν θέλετε τα λαστιχάκια μπορείτε να τα βγάλετε. Μπορείτε βέβαια για περισσότερη σταθερότητα να τα κρατήσετε. Για να μη φαίνονται άσχημα είτε μπορείτε να έχετε προμηθευτεί έγχρωμα λαστιχάκια είτε να τα βάψετε μια μέρα πριν κάνετε την κατασκευή, για να έχουν προλάβει να στεγνώσουν καλά.




πηγή: craftsbyamanda.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου