Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Κέικ με πολύχρωμες μπαλίτσες!


Το αγαπημένο σας κέικ τώρα και με όμορφες πολύχρωμες εκπληξούλες στο εσωτερικό του. 


Θα χρειαστείτε:
  • Συνταγή για κέικ
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • Αλεύρι 
  • Λίγο βούτυρο
  • Ταψάκι για τις μπαλίτσες (cake pops) όπως αυτό , αυτό ή οποιοδήποτε άλλο ταψάκι και σιλικόνης με θηκάκια (τότε όμως θα χρειαστείτε κι ένα καλαμάκι)


1. Ετοιμάζετε το μείγμα για κέικ σας κανονικά. Από αυτό το μείγμα αφαιρείτε λίγο και το χωρίζετε σε μερικά μπολάκια (όσα και τα χρώματα που θα φτιάξετε). Βάζετε χρώμα ζαχαροπλαστικής και όταν φτάσει στο επιθυμητό χρώμα είστε έτοιμη. 


2.Αν η φόρμα για τα cake pops δεν είναι σιλικόνης την βουτυρώνετε και την βάζετε για λίγα λεπτάκια στην κατάψυξη. Έπειτα την βγάζετε την αλευρώνετε και πετάτε το περιττό αλεύρι.


3. Γεμίζετε τα ειδικά φορμάκια και τα κλείνετε με το άλλο καπάκι. Τα ψήνετε κανονικά όπως τα κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 11-13 λεπτά, τα βγάζετε έξω και περιμένετε 5-10 λεπτά να κρυώσουν για να τα βγάλετε από τα φορμάκια. Αν έχει μείνει κι άλλο μείγμα επαναλαμβάνετε την διαδικασία από το βουτύρωμα και αλεύρωμα και ξανά το ίδιο. 




4. Αν έχετε θήκη σαν και αυτήν στην φωτογραφία με τρυπίτσα για αέρα , να ξέρετε πως θα φουσκώσουν και θα ξεχειλίσουν. αυτά πριν τα ανοίξετε τα θηκάκια, αφού τα έχετε αφήσει να κρυώσουν, τα κόβετε και τα βάζετε σε ένα πιάτο (τίποτα δεν πάει χαμένο)





5. Τα βγάζετε σε ένα πιάτο και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Έπειτα με ένα μαχαιράκι αρχίζετε και λειαίνετε τις ενώσεις ώστε να είναι όμορφα διαμορφωμένα μπαλάκια. 



6. Αν δεν έχετε τέτοιες θήκες , μπορείτε να τα βάλετε σε οποιαδήποτε άλλη θήκη και απλά μετά αφού έχουν κρυώσει καλά με ένα κουπατ ή με ένα καλαμάκι κόβετε μικρές μικρές μπαλίτσες.




7. Αυτά που περίσσεψαν πάλι με το καλαμάκι δε τα πετάτε, θα χρησιμεύσουν αργότερα, θα γίνουν όμορφα κομφετί για το στόλισμα του κέικ.


8. Βάζετε στο κανονικό σας ταψάκι κανονικά όπως κάνετε το κέικ τη μισή σας δόση, βάζετε τα πολύχρωμα μπαλάκια και μετά βάζετε κανονικά την υπόλοιπη δόση,καλύπτοντας τα.



9. Είναι έτοιμα για ψήσιμο κανονικά στη θερμοκρασία και στο χρόνο που λέει η συνταγή σας. 



10.Το κέικ είναι έτοιμο. Κρύβει μέσα του όμορφες πολύχρωμες μπαλίτσες. Μπορείτε τώρα να κάνετε μία επικάλυψη σοκολάτας είτε κάποιο γλάσσο λεμονιού και να κολλήσετε πάνω τα όμορφα κομφετί από τα κέικ που περίσσεψαν πριν.  






Επίσης αντί για ένα απλό κέικ μπορεί να γίνει και η τούρτα για το παιδικό πάρτι. 





πηγές: once-upon-a-pedestal.blogspot.gr , thatslife.com.au , inkatrinaskitchen.com

2 σχόλια: