Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Για τη μικρή Άννα...


"Ονομάζομαι Παντελής Πανόπουλος, είμαι πατέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες. Η ιστορία της Άννας είναι κάπως ιδιαίτερη...Μέχρι το 2010 η Άννα ήταν απλώς επιληπτική (σύνδρομο Dravet)με μέτρια νοητική υστέρηση (αλλά μιλούσε και περπατούσε με κάποια προβλήματα) και έπαιρνε μόνον το επίδομα νοητικής υστέρησης αλλά στις 2 Ιανουαρίου 2010 η Άννα έκανε μια παρατεταμένη κρίση λόγω του ιού Η1Ν1 (γρίπη των χοίρων) και μετά έκανε μια εγκεφαλίτιδα. Όταν βγήκε από την εντατική ήταν πλέον εντελώς ανάπηρη." 












"Μας ενημέρωσαν πρόσφατα ότι το επίδομα της τετραπληγίας (645€), που ελάμβανε από το ΙΚΑ, έχει διακοπεί μέχρις ότου περάσει από τα ΚΕΠΑ (το πότε είναι άγνωστο) ενώ από τον Αύγουστο 2012 έχουμε κάνει αίτηση για επαναξιολόγηση! Το επίδομα της πρόνοιας το έχουν κόψει από τον Ιούλιο 2012 και δεν της το δίνουν ούτε αυτό!!! Ζητούμε πραγματική βοήθεια για τα ΑΜΕΑ όπως συμβαίνει σε αναπτυγμένα κράτη που δικαίως ονομάζονται κράτη προνοίας."

Αυτή είναι μία "μικρή ιστορία" ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες "μικρές ιστορίες" που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην χώρα μας. Αυτό συμβαίνει όταν κοιτάμε μόνον τους αριθμούς και ξεχνάμε τον άνθρωπο. Ξεχνάμε το παιδί με βαριά αναπηρία και τους δικούς του ανθρώπους που κάθε μέρα είναι για αυτούς μια νέα δοκιμασία. Ξεχνάμε τον "βασικό χαρακτηριστικό" που μας διαφοροποιεί σαν οντότητα, την "Ανθρωποσύνη". 

Ας μαζέψουμε έναν μεγάλο αριθμό υπογραφών ώστε να παραδώσουμε το ψήφισμά μας στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Το ψήφισμα θα παραδοθεί την Παρασκευή 24 Μαϊου.  
Υπογράψτε τώρα και διαδώστε το, ώστε να μαζέψουμε 5.000 υπογραφές!

Μπείτε και υπογράψτε εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου