Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Αυτοκινητάκι !!!

Ένα όμορφο και γρήγορο αυτοκινητάκι φτιαγμένο όλο από εσάς με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.


Είναι ένας όμορφος τρόπος για να ξεκινήσετε την κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά σας, συνοδευτικά με εσάς να του δείχνετε κάποια βασικά σήματα.


Θα χρειαστείτε: 
  • Χαρτοκιβώτιο (μεγάλο)
  • 5 Πιάτα πλαστικά
  • Κοπίδι 
  • Ψαλίδι 
  • Κόλλα
  • Χαρτόνι κόκκινο 
  • Χαρτόνι άσπρο
  • Μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο
  • Κολλητική ταινία

1. Συναρμολογείτε το χαρτοκιβώτιο όπως θα το κάνατε κανονικά και με την ταινία κολλάτε μόνο την βάση πολύ καλά. Έπειτα βλέπετε ποιο ύψος σας αρέσει και το υπόλοιπο το κόβετε.


2. Με το κοπίδι κόβετε λίγο μετά την μέση προς την μεριά που θα είναι η μπροστινή στο σχήμα που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα. Με προσοχή όμως να μη πειραχτεί η μπροστινή πλευρά.


3. Κόβετε και λίγο από την πλάτη κάνοντας την κυκλική και λίγο από την δεξιά και αριστερή μεριά, ώστε να μην έχει και γωνίες μυτερές. 


4. Θα τσακίσετε λίγο το μπροστινό φέρνοντας το ελάχιστα προς τα μέσα το κομμάτι, από το σημείο που είναι κομμένα στα πλάγια. Κόβετε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι ώστε να δημιουργηθεί η εικόνα του παράθυρου.


5. Σε κάθε γωνία του αμαξιού κολλάτε 4 πλαστικά άσπρα πιάτα για ρόδες. Μπορείτε πάνω τους με το μαρκαδόρο να σχεδιάσετε και την ζάντα. Μετράτε τη πλευρά του αμαξιού και το χωρίζετε σε 3 ίσα μέρη. Το μεσαίο θα γίνει η πόρτα. Από τη μία μεριά θα τσακίσει και από την άλλη θα κοπεί αλλά με προσοχή όχι μέχρι κάτω.


6.Το ίδιο θα κάνετε κι από την άλλη μεριά. Θα κόψετε δύο κυκλάκια με το κόκκινο χαρτόνι και θα τα κολλήσετε στην πίσω μεριά για φώτα. Το ίδιο θα κάνετε και με άσπρο χαρτόνι για τα μπροστά τα φώτα.


7.Με χαρτόνι από αυτό που σας περίσσεψε από το χαρτοκιβώτιο κόβετε μια λωρίδα και την κολλάτε μέσα στο αμάξι με την ταινία. Πάνω του κολλάτε ένα άσπρο πιάτο , το οποίο το κόψατε όπως την παρακάτω εικόνα για να γίνει το τιμόνι. 


8. Με το μαρκαδόρο σχεδιάζετε στα πλαϊνά μέρη τα παράθυρα. Βάζετε ένα μαξιλαράκι μέσα για να ακουμπάει καλά η πλατούλα του και το αμάξι είναι έτοιμο.


Λίγο να αφήσετε και την φαντασία σας ελεύθερη μπορείτε να το φτιάξετε και να το διακοσμήσετε κι άλλο και να γίνει ακόμα πιο όμορφο. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να πάρετε ένα διπλόκαρφο να τρυπήσετε το σταθερό μέρος από τα πλαινά μέρη δίπλα στις πόρτες, να κάνετε μια τρύπα με ένα ψαλίδι, να περάσετε ένα λαστιχάκι κάνοντας κόμπο και να κλείνει στο διπλόκαρφο μετά. Ή αντί για διπλόκαρφο ένα κουμπί, ένα καπάκι. Για το μπροστινό το μέρος θα μπορούσατε να βάλετε στην τρύπα μια μεμβράνη για να δώσει την εικόνα τζαμιού.

Μπορείτε επίσης να το ζωγραφίσετε όλο το αυτοκινητάκι.




πηγή: craftulate.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου